Arta, din punctul lui de vedere, inseamna creatia de oameni si de viata. Creand oamenii vii, cu viata proprie, cu lume proprie, scriitorul se apropie de misterul eternitatii.Nu frumosul, o nascocire omeneasca, intereseaza in arta, ci pulsatia vietii.
Cand ai reusit sa inchizi in cuvinte cateva clipe de viata adevarata, ai realizat o opera mai pretioasa decat toate frazele frumoase din lume.
Precum nasterea, iubirea si moartea alcatuiesc enigmele cele mai legate de viata omeneasca, tot ele preocupa mai mult si pe scriitorul care incearca sa creeze viata. Literatura rezultata din asemenea preocupari nu va multumi, poate, nici pe superestetii ce savureaza numai rafinarile stilistice sau extravagantele sentimentale, nici pe amatorii de povestiri gentile de salon. Nici n-are nevoie. Literatura traieste prin ea si pentru ea insasi. Durabilitatea ei atarna numai de cantitatea de viata veritabila ce o cuprinde.
Creatia … e o veriga intre trecut si viitor. Isi implanta adanc radacinile in pamant ca sa se poata urca mai sus. Se uita cu evlavie pioasa inapoi, spre a putea privi mai sigur inainte. Nu-si inchipuie nici o secunda ca inaintea ei n-a existat nimic si dupa ea se va prabusi tot.
Eugen Virgil Nicoara
..
Autor: Liviu Rebreanu
Format: Fizic
Colectie: Scena Hoffman
Subgen: Literatura moderna si contemporana
Limba: Romana
ISBN / ISSN: 978-606-46-0016-5
Gen: Fictiune
An publicare: 2018
Dimensiune (mm): 130 x 200
Specie a genului literar: Teatru